2010. július 19., hétfő

Ipolytarnóc

Az északi nyaralás idején jártunk Ipolytarnócon is, ezen a Nógrád megye északi részén található településen, ahol őskori maradványokat ismerhettünk meg és ami egyben természetvédelmi terület is.



"Cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában, csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része, lábunk alatt, még feltáratlan!"


Felícia lába alatt ősmaradványok hevernek


A Fiam volt leginkább elragadtatva ettől a kirándulástól, lévén nagy dínó rajongó. Legalább 100 dínót rejt a kincsesládája, ezen felül van néhány összerakható csontszerű példánya is, no meg pár üvöltő fajta...


Az ifjú dínó-kutató



Érdeklődéssel forgatja a dínókkal kapcsolatos tudományos, féltudományos és meseszerű könyveket is, vagy nézi meg sokadszorra a Dinoszauruszok a Föld urait.

Fantáziája folyton valami "igazi" őslényparkba vinné, igazi dínókat keresni-kutatni valódi paleontológusként...

Habár az itteni hely főleg más állatok nyomait mutatta be, de volt dínó lábnyom is! Lenyűgözték őt a tanösvények, a tárlatok, a 3D-s mozifilm és a 4D-s vetítés...

Lábnyomok: itt


A Kicsik


Nincsenek megjegyzések: