2011. február 19., szombat

Csicsókaszüret

Tél vége felé, már annyira engedett a talaj, hogy előbányásztunk némi csicsókát. A három kisebb lelkesen jött is segíteni.
Nem mondom, hogy a csicsóka a kedvenc ételük, de időnként készítek tepsiben sült csicsókát fűszerekkel. A honlapomon írtam erről a növényről, illetve recept is hamarosan lesz majd.

A kert már részben felásásra került. Már tavaly sem és ahogy előre látom idén sem lesz annyi időm kertészkedésre, mint az előző években.

De azért szeretnénk konyhakertet idén is, a gyümölcsfák (szilva, sárgabarack, meggy, cseresznye, birsalma) szépen nőnek, a bokrok (málna, piros, fekete és fehér ribizli, josta, füge, áfonya, homoktövis) pedig remélhetőleg szintén teremni fognak.

A bevált konyhakerti zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, retek, zöld levelesek (mángold, spenót, sóska), okra.....illetve fűszerek és gyógynövények (sok-sokféle: az orbáncfűtől a bazsalikomig...)

A karfiol, brokkoli, padlizsán termesztése viszont eddig nem igazán volt sikeres.Bent cserépbe már ültettem hagymás növényeket illetve a krókuszok is már kidugták a fejüket...Nincsenek megjegyzések: