2013. június 17., hétfő

Nyári szünet

Sokan hiányolták, hogy igen régen írtam utoljára ide. Úgy döntöttem, hogy ezentúl igyekszem rendszeresen frissíteni az oldalt.

Nem lesznek magvas eszmefuttatások, inkább életképek, rövid írások az életünkből. Talán lesz benne olyan, ami mások számára hétköznapi dolognak tűnik, de én mindegyikben megtalálom azt a csodát, életérzést, amitől értékes.

Ezen túl pedig ötletet adhat a hasonló gondolkodásúak számára. Nekem is vannak kedvenc blogjaim, amelyek inspirálnak és amikbe amikor tehetem szívesen bekukkantok.

Első hetünk a nyári szünetből

Nagylány hetediket, fiam negyediket, a két Kicsi az elsőt végezte el. A hangszeres vizsgák (hegedű, zongora) jól sikerültek.

Elkészült a "nyári menetrend". Fontosnak tartok egyfajta rendszert, ami magába foglalja a háztartás és a kert munkálatait, de a kikapcsolódást, utazásokat és a hobbitevékenységet is. Minden gyerek részt vesz napi szinten a háztartás vagy a kert munkálataiban, vagyis van feladata. Utána szabadon töltheti az idejét.

 Patrícia

Virág


Ricsi


                                                Felícia

Mivel nyáron is van rendszeres munkám, az egyetemen vége ugyan a félévnek, de a munkám másik része (tanácsadás, masszázs, programok, tanfolyamok) nyáron is folynak. Emellett a kert is rendszeres elfoglaltságot jelent. Apuka pedig dolgozik.
Így ahhoz hogy ez az egész működjön, családi összefogásra van szükség.

Első nap a nagytakarításé, a gyerekek részéről. A szobájukban az íróasztal, fiókok, ruhák rendbetétele.  Ezzel én már nem szeretnék foglalkozni többet a szünetben. Pontosabban napi szinten elmondani, hogy: csináld meg.

Mivel ma kerti munkám van, illetve holnap lekvárfőzés, amihez elő kell készíteni az üvegeket, így gyorsan elkészíthető lesz az ebéd:


Zöldségleves friss zöldborsóból (a borsót Ricsi fiam fejtette ki)
Mángoldos-paradicsomos szósz óriás kagylótésztával
Hasonló a linken láthatóhoz, de padlizsán nincs benne, spenót helyett pedig mángold került bele.


Nincsenek megjegyzések: