2009. március 4., szerda

Tavasz

Kétségkívül tavaszodik, melegszik az idő. De a ház levegőjében még eddig a télies légkört éreztem, habár az ablakpucolás, függönymosás,- és vasalás már megtörtént, ma pedig a spejz-takarítás volt soron.

A Kicsik igazán csak úgy érzik jól magukat, ha folyton legfeljebb lépésnyi távolságra vannak tőlem. Hihetetlen gyorsasággal szétkapják a helyiségeket, a játszós szobából szétterítik a játékokat, minden helyiségbe jut belőle. Szatyrokba, táskákba csomagolva a legmeglepőbb holmik. Néha a konyhai eszközöket is a babakonyhában érdemes keresnem. :)
Főznek is, lelkesen. Múltkor a száraztésztából szinte minden szobába jutott, ilyenkor külön előny, hogy padlószőnyegünk van.

Nehéz igazából bármilyen nagyobb munkálatba fogni, mert több más utómunkálatot von maga után. De azért lelkesen mindig belevetem magam, legalább a saját magam megnyugtatására.

A kamrai rendezgetéstől kicsit felfrissült a ház levegője, megszabadítottam néhány elfekvő dologtól, bezsúfolt, „valamire még jó lesz” potyautastól. A többi helyiségre is ráférne egy kis szelekció, de ne legyek telhetetlen.
Az étkezőbe tavaszias terítő került, az ablakban, a cserepekbe ültetett tulipánok egy része már elhervadt, más (nagyobb) része nem akaródzik nyílni..
Kint a kertben pedig ilyen csodák vannak:

Máris jobb a hangulatom.

A tavaszi kerti munkálatoktól kicsit tartok, mert a Kicsik kint is ugyanígy, leginkább testközelben érzik jól magukat. Valamiért félnek…. A szomszéd kéményből kiáramló füsttől nagyon. Pánikszerűen kérik, hogy menjünk be, vagy vegyem fel őket.
A kert még ásás előtti állapotban van.

4 megjegyzés:

napmátka írta...

Igazi tavaszköszöntő ez az írás, jó volt olvasni! Mennyivel szorgalmasabb vagy, mint én!

Renata írta...

Napmátka!
Muszáj beosztanom, hogy ne egyszerre halmozódjon fel, mert különben nem haladnék.
Létrás tevékenység... 17 ablak, egy nap alatt nem is végzek velük. A Kicsik meg sokszor felmásznak utánam...

napmátka írta...

Az igen! Nálunk nincs ennyi ablak összesen (Budafok+nomádporta)!
Nem irígylem - legfeljebb csak a több fényt...

Renata írta...

Napmátka!
Hát igen: a nagyobb ház több munkát ad, plusz kert. De jobb itt, így lakni, a gyerekek szempontjából is.